Wednesday, June 6, 2018

پُرسشنامه فاشیستی « فاصله اجتماعی » صدا و سیمای فارس
و اعتراضات دانشجویان تورک آزربایجان
اردیبهشت ۱۳۷۴
 
اومود دوٌزگوٌن


مرکز تحقیقات، مطالعات و سنجش افکار صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ۱۹ فروردین ماه سال ۱۳۷۴(April/09/1995)  در تهران اقدام  به پخش پرسشنامه ای نژادپرستانه و تورک ستیز  زیر عنوان « فاصله اجتماعی» در مناطق بیست گانه تهران میکند.   
پژوهشگران این مرکز که افکار نژادپرستانه آریایی و پان فارسیسم دارند نقش عمده ای را در سیاست گذاری ملی گرایانه فارسی در برنامه های رادیو و تلویزیون ایران دارند که افکار فاشیستی خود را پنهان و آشکار در لابلای برنامه ها برعلیه ملیتهای غیر فارس بخصوص تورکهای آزربایجانی بکار میبرند. پژوهشگران پانفارس این مرکز،  پرسشنامه را بعنوان یک نظر سنجی کاری و معمولی تلقی کرده اند اما محتوی آن بقدری فاشیستی است که آنرا میتوان تنها با آپارتاید و افکار نازیسم مقایسه کرد. چنانچه این عمل فاشیستی باعث جریحه دار شدن احساسات ملت تورک آزربایجان و اعتراضات خیابانی دانشجویان تورک شد. 


متن پرسشنامه:

توضیح: توجه داشته باشید که سوال شونده ها(غیر تورکها) فارسها، کُردها، لُرها، بلوچها و شمالی ها ( یعنی هموندان نزدیک به فارسها) هستند مثلاً عربها مخاطب نیستند. 

واحد افکار عمومی
طرح «فاصله اجتماعی»
شماره ۵۹
--------------

۱-کجایی هستید؟ 
                        ۱- فارس () ۲- کُرد () ۳- لُر () ۴- بلوچ () ۵- شمالی () ۶- سایر()
۲- پدرتان کجایی هست؟
                       ۱- فارس () ۲- کُرد () ۳- لُر () ۴- بلوچ () ۵- شمالی () ۶- سایر()
 ۳- وضعیت تأهل؟
                         ۱- مجرد ()       ۲- متاهل ()
 ۴- اگر  روزی قصد ازدواج داشته باشید، آیا حاضرید با یک فرد تُرک ازدواج کنید؟ 
                        ۱- بلی ()             ۲- خیر ()
۵- چنانچه فرزند دختری داشته باشید و روزی بخواهد ازدواج کند، آیا حاضرید او را به یک مرد تُرک بدهید؟                                                     ۱- بلی ()             ۲- خیر ()
۶- برای شرکت در بعضی از مراسم خاص مثل عاشورا و تاسوعا آیا حاضرید در مجالس یا دسته جات تُرکها شرکت کنید؟                                    ۱- بلی ()             ۲- خیر ()
۷- اگر بخواهید خانه ای بگیرید و ببینید که همسایه دیوار به دیوار یا آپارتمان مجاور شما تُرک هستند، آیا حاضرید در همسایه گی آنها زندگی کنید؟  ۱- بلی ()             ۲- خیر ()
            
۸- آیا حاضرید با فردی تُرک در اتاق همکار باشید؟ 
                       ۱- بلی ()             ۲- خیر ()
۹- آیا حاضرید در محله ای که اکثریت آنها تُرک هستند، مسکن بگیرید؟ 
                      ۱- بلی ()             ۲- خیر ()
۱۰- آیا حاضرید در شهری آذری زبان زندگی گنید؟
                      ۱- بلی ()             ۲- خیر ()
۱۱- آیا حاضرید با فردی تُرک رفت و آمد داشته باشید، او را به خانه خود مهمان کنید و یا به خانه آنها بروید؟
                      ۱- بلی ()             ۲- خیر ()

اهداف  پان فارسیسم از طرح و پخش پرسشنامه 
با پخش این پرسشنامه در مراكز بيست گانه ي آموزش و پروش ثهران و در بين دانش آموزان کودک و نوجوان، طراحان شوونیست و پان فارس اهداف پلید زیر را دنبال میکردند:

الف- تزریق و القا افكارغيرانساني و نژادپرستانه خود بركودكان معصوم و نوجوان.
ب- ايجاد حس تنفر نسبت به تورک ها از همان سالهاي كودكي در كودكان فارس زباني كه هنوز قالب ذهني شان شكل نگرفته وانتقال اين حس به خانواده هاي آنها.
ت- ايجاد حس حقارت و بيزاري از هويت خود در كودكان خانواده هاي تورك از دوران خردسالي و انتقال اين حس به خانواده هاي آنها و در نتيجه تسهيل روند نژاد پرستانه آسيميلاسيون و يكسان سازي و هضم شدن در زبان و فرهنگ فارسي.

آغاز اعتراضات
دانشجویان بیدار، فعال و با هویت تورک دانشگاههای تهران طی بیانیه ای اعتراض خود را به طرح و پخش این پرسشنامه نژاد پرستانه و فاشیستی اعلام می دارند. پرسشنامه توسط دانشجویان دانشگاه تهران بدست دانشجویان دانشگاه تبریز می رسد و بلافاصله تکثیر و دست به دست می گردد. توهین صدا و سیما باعث جریحه دار شدن احساسات دانشجویان تورک میشود. اعتراضات پراکنده و محدود توسط دانشجویان تورک در محوطه دانشگاههای تهران شکل می گیرد اما اعتراضات در دانشگاه تبریز بحدی گسترده بوده است که به خیابانها کشیده میشود.

گزارش میدانی از تظاهرات اعتراضی دانشجویان تورک دانشگاه تبریز
بدنبال چاپ کپی پرسشنامه و بیانیه اعتراضی دانشجویان آزربایجانی دانشگاههای تهران در روزنامه احرار تبریز( دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۷۴) و پخش اعلامیه فراخوان برای تجمع اعتراضی در دانشگاه تبریز روز موعود فرا میرسد:« ظهر سه شنبه نوزده اردیبهشت سال ۱۳۷۴(May/09/1995) اکنون ساعت دوازده و نیم است یکی از دانشجویان بر بالای پله های پل عابر پیاده جلو دانشگاه می رود و بیانیه ای اعتراض آمیز را قرائت می کند. پس از اتمام قرائت بیانیه ناگهان صدائی محکم و قوی جو سکوت را می شکند. "مرگ بر آپارتاید " همه  یک صدا شعار می دهند: "مرگ بر آپارتاید، مرگ بر لاریجانی، آزربایجان وار اولسون - دوٌشمنلری خار اولسون، تورک دیلی آزاد اولسون، ماده ۱۵ گه ره ک ایجرا اولا‌‌‌" دانشجویان خشمگین به سمت چهار راه آبرسان و فلکه دانشگاه براه می افتند. اما خیابانهای مشرف به دانشگاه بسته است. نیروی انتظامی و نیروهای امنیتی لباس شخصی جلوی دانشجویان ظاهر می شوند، زد و خورد شروع می شود.
نیروهای کمکی سرکوب گر وارد صحنه میشوند. دانشجویان حتی نمی توانند خود را به فلکه دانشگاه برسانند. رئیس وقت دانشگاه دکتر پورفیض برای آرام نمودن دانشجویان می آید، اما کسی به حرف او گوش نمی دهد. همه می گویند او درغگوست. ماموری که در قالب فیلمبردار از دانشجویان فیلم می گرفت توسط دانشجویان نقش بر زمین میشود. پلیس سریعا او را از محل حادثه دور میکند. شلوغی همچنان ادامه دارد. استاندار وقت عبدالعلی زاده در جمع دانشجویان حاضر می شود. دانشجویان را به داخل دانشگاه و تالار وحدت هدایت می کنند. نمایندگان دانشجویان به اعتراض بر می خیزند و در جلوی تریبون بر علیه صدا و سیما صحبت می کنند. اما ظاهرا عبدالعلی زاده حامل پیغامی است. پیغام او اینستکه رئیس صدا و سیما از این پرسشنامه بی اطلاع بوده و عوامل نشر آن مجازات خواهند شد. دانشجویان قانع نیستند اما بهر حال جلسه پایان می پذیرد.»* رژیم برای پیشکیری از پیوستن مردم به دانشجویان دانشگاه را محاصره کرده و بیش از سه هزار نیروی انتظامی و سپاه سرکوبگر خود را در نقاط حساس شهر تبریز بکار میگیرد و مانع تبدیل شدن این اعتراضات به قیام ملی میشود.
بعد از این قضیه دانشجویان دانشگاه ارومیه نیز در قالب تظاهراتی اعتراض آمیز به این پرسشنامه معترض می شوند. دانشجویان تورک در دیکر شهرهای آزربایجان و همه دانشگاههای ایران با صدور بیانیه هایی پرسشنامه و نویسندگان آنرا محکوم می کنند. رژیم اقلیت فارس که انتظار چنین عکس العملی از مردم آزربایجان را نداشت بلاخره از طریق رادیوی سراسری ایران اعلام  می کند که نویسندگان این پرسشنامه از عوامل خارجی دستور گرفته اند که به سزای عملشان خواهند رسید. اما هیچ نهادی پی گیر قضیه نشد و آخر سر کسی نفهیمد که نویسندگان پرسشنامه و طراحان آن چه کسانی بودند. 

واکنش دولت
دولت هاشمی رفسنجانی با انکار موضوع بشدت مانع رسانه ای شدن اعتراضات ملت تورک آزربایجان شد. البته دولت در انکار مسئله و بایکوت خبری اعتراضات بدلایل ذیل موفق بود:۱- خفقان شدید و عدم حمایت دانشجویان و جامعه فارس در داخل ۲- بایکوت خبری اکثر مدیای فارسی زبان خارج کشور که تحت نفوذ افکار پان ایرانیستی و ضد تورک هستند ۳ـ  نبود اینترنت و سوسیال میدیا و ضعف تشکیلاتی و رسانه ای آزربایجانیهای خارج از وطن. 
 
واکنش خامنه ای
بدنبال اعتراضات گسترده در آزربایجان و اعتراض  آیت الله ملکوتی امام جمعه تبریز به رئیس صدا و سیمای ایران و مشاجره با رهبر- سید علی خامنه ای و عدم محکوم کردن تظاهرات دانشجویان تبریز در خطبه های نماز جمعه تبریز، بالاخره مورد غضب رهبر ایران قرار میکیرد و روز ۴ خرداد سید علی خامنه ایی نماینده خود در آزربایجان شرقی را عزل میکند و  بجای آیت الله ملکوتی آیت الله محسن مجتهد شبستری را  به امامت جمعه تبریز منصوب میکند. مجتهد شبستری بدستور خامنه در روز ۶ خرداد در خطبه های نماز جمعه بطور تلویحی معترضان را اخلالگر و محارب  با خدا و ضد انقلاب میخواند.

اعلام  روز دانشجو در آزربايجان جنوبي
بعد از شکل گیری اعتراضات مستقل دانشجویان تورک و سکوت و عدم حمایت دانشجویان فارس، دانشجویان مبارز و هویت طلب تورک به این نتیجه رسیدند که باید صف خود را از دانشجویان مرکزگرای فارس جدا کنند. لذا بجای ۱۶ آذر روز ۱۹ اردیبهشت را روز دانشجو در آذربايجان جنوبي اعلام کردند و نقطه عطفی در حرکت ملی نوین آزربایجان به ثبت رساندند. چرا كه به تجربه ثابت شده خواسته هاي ملت تورك آزربايجان با ديگر ملل بخصوص ملت فارس تفاوت اساسي  دارد.

سخن آخر
سخن آخر اینکه، انتشار پرسشنامه هدفمند "فاصله اجتماعی" نمی‌توانست، رویدادی اتفاقی باشد. این پرسشنامه را باید مانیفست نژادپرستان فارس نام نهاد. مانیفستی که می خواست «تورکان» اسیر در جغرافیایی سیاسی تازه تاسیس شده ایران را از تمام حقوق اجتماعی محروم كرده و آنها را چنان منزوی کند که هیچ فرزند تورکی در آزربايجان، هرگز ادعای تورک بودن نکند. از طرفی‌ دیگر رژیم اقلیت پان فارس که دهها سال برای از بین بردن هویت‌های غیر فارس در کشور موسوم به ایران هزینه‌های هنگفتی کرده بود با این پرسشنامه میتوانست نتایج هزینه‌ها و آسیمیلاسیون‌هایی‌ که انجام داده بود را بسنجد. اما رویای نژادپرستان تعبیر خوشی نداشت. طرح کثیف شان، عقیم ماند و نتیجه برعکس داد. آزربایجان آزرده و صبور، خشمگین شد. اعتراضات سراسری دانشجویان، نه تنها به عقب نشینی و مهمل‌ گویی مسئولان صدا و سیما انجامید بلکه سنگ بنای رستاخیز بزرگ آزربايجان را نیز بر صحیفه تاریخ نهاد. آزربايجان بیدار شد. حرکت ملی آزربایجان مبارزه با اشغالگران رژیم اقلیت فارس را با مشارکت تمامی قشرهای ملت تورک آزربایجان جنوبی، همگانی و نهادینه کرد.
 
توضیح : 
 - "خفقان شدید و محدویت اطلاع رسانی در آن ایام سبب شده بود که هماهنگی برای راه اندازی اعتراضات خیابانی دو سه هفته طول بکشد."  استاد اکبر آزاد
- گزارشات میدانی از ایگید بلاگ و اوغوز تی‌وی و از مصاحبه سایت  یورد داش با استاد حسن راشدی 
-علی لاریجانی رئیس وقت صدا و سیمای ایران بود. سازمان صدا و سیمای ایران تحت کنترل رهبری - سید علی حسینی خامنه است.
  
 . 
               -----------------------------------------------------  

 
İranda Türklərə qarşı irqçilik Iran rejimin radio-televiziya tədqiqat mərkəzi 1995-ci Avril ayında "ictimai fasilələr“ adında bir anket hazırlayıb o cümlədən Təbriz şəhrinin universitə tələbələri arasında payladı. Ümümsorğu Anketin paylanması tələbələrin və həmçinin bir çox şəhər sakinlərinin etirazına səbəb oldu. Təbriz şəhrində etirazıları yatırtmaq üçün 3000-dən artıq polis və bəsici məmurları etirazçilara qarşı hərəkətə keçib, çoxlu insanları yaralayıb və həbsə aldılar. Önümdə olan Ümumsorğu anketdə bu suallar var :
1- Haralısız?
    1- Fars () 2- Kürd () 3- Lor () 4- Bəluç () 5- Gilanli/Mazanli () 6- Diğər ()
2- Atanız haralıdır?
    1- Fars () 2- Kürd () 3- Lor () 4- Bəluç () 5- Gilanli/Mazanli () 6- Diğər () 3- Evlisiniz ya yox ?
1- Bəli () 2- Xeyir ()
4- əyər bir gün evlənmək istəsiniz, hazır olarsız bir Türk ilə evlənəsiniz?
                1- Bəli () 2- Xeyir () 5- əyər bir qızınız olursa və evlənmək istəyirsə, hazır olarsız onu bir Türk kişisi ilə evləndirəsiniz?
                1- Bəli () 2- Xeyir () 6- Hazır olarsınız Aşura, Tasua və bunlara oxşar məzhəbi mərasimlərdə Türk dəstələrilə birgə olasınız?
                1- Bəli () 2- Xeyir ()
7- əyər bir ev almaq istərsiniz və bilsiniz ki ev və ya apartman qonşunuz Türkdür, hazır olarsınız onlarla qonşuluq edəsiniz?
                1- Bəli () 2- Xeyir ()
8- Hazır olarsınız iş otağınızda Türk həmkarınız olsun?
                1- Bəli () 2- Xeyir () 9- Hazır olarsınız əhalısının çoxu Türk olan bir məhəllədə yaşıyasınız?
                 1- Bəli () 2- Xeyir () 10- Hazır olarsız Azəri dilli bir şəhərdə yaşıyasınız?
                1- Bəli () 2- Xeyir () 11- Hazır oalarsız bir Türk ilə gəl-get edib, onu evinizdə qonaq edib və ya onların evinə gedəsiniz?
                1- Bəli () 2- Xeyir ()

ایراندا تورکلره قارشی ایرقچیلیک
ایران رژیمین رادیو- تلویزیون تدقیقات مرکزی 1995- نجی ایلین یون آییندا "اجتماعی فاصله لر" آدیندا بیر آنکت حاضیرلایب او جمله دن تبریز اونیورسیته طلبه لری آراسیندا پایلادی. عموم سورغو آنکتین پایلانماسی طلبه لرین و همچنین بیر چوخ شهر ساکین لی لرین اعتراضینا سبب اولدو. تبریز شهرینده اعتراضلاری یاتیردماق اوچون 3000 – دن آرتیق پلیس و بسیجی مامورلاری اعتراضچیلارا قارشی حرکته گئچیب ، چوخلو انسانلاری یارالایب و حبسه آلدیلار. اؤنومده اولان عموم سورغو آنکت ده بو سئوال لار وار:
1-هارالیسیز؟ ۱- فارس () ۲- کُرد () ۳- لُر () ۴- بلوچ () ۵- شمالی () ۶- سایر()
2-آتانیز هارالیدیر؟ ۱- فارس () ۲- کُرد () ۳- لُر () ۴- بلوچ () ۵- شمالی () ۶- سایر()
3-ائولیسیز یا یوخ؟ ۱- بلی () ۲- خیر () 4- اگر بیر گون ائولنمک ایسته رسینیز، حاضیر اولارسینیز بیر تورک ایله ائولنه سینیز؟
۱- بلی () ۲- خیر () 5- اگر بیر قیزینیز اولورسا و ائولنمک ایسته ییرسه، حاضیر اولارسینیز اونو بیر تورک کیشی سیله ائولندیره سیز؟ ۱- بلی () ۲- خیر () 6- حاضیر اولارسینیز عاشورا، تاسوعا و بونلارا اوخشار مذهبی مراسیملرده تورک دسته لری ایله بیرگه اولاسینیز؟ ۱- بلی () ۲- خیر () 7- اگر بیر ائو آلماق ایسته رسینیز و بیلسینیز کی ائو و یا آپارتمان قؤنوشونوز تورک دور، حاضیر اولارسینیز اونلارلا قؤنشولوق ائده سینیز؟ ۱- بلی () ۲- خیر () 8- حاضیر اولارسینیز ایش اوطاغینیزدا تورک همکارینیز اولسون؟
۱- بلی () ۲- خیر () 9- حاضیر اولارسینیز اهالی سینین چوخو تورک اولان محله ده یاشیاسینیز؟
۱- بلی () ۲- خیر () 10-حاضیر اولارسینیز آذری دیللی بیر شهرده یاشیاسینیز؟
۱- بلی () ۲- خیر () 11-حاضیر اولارسینیز بیر تورک ایله گل-گئت ائدیب، اونوائونیزده قؤناق ائدیب و اونلارین ائوینه گئده سینیز؟
۱ - بلی () ۲- خیر ()
İran'da Türklere karşı ırkçılık Nisan 1995'te, İran rejiminin radyo ve televizyon araştırma merkezi, "sosyal fasileler" adlı bir anket hazırlayib. Bu anketin yayınlanması öğrencilerin ve Tebriz halkının protestolarına neden oldu. 3000 polis, protestoları dağıtmak için harekete geçti, birçok kişi tutuklandı ve hapse atıldı. Önyargıda, ankette şu sorular var:
1. Neredesin? 1- Fars () 2- Kürtçe () 3- Lor () 4- Beluc () 5- Kuzey () 6- Diğer () 2. Babanız nereden dir? 1- Fars () 2- Kürtçe () 3- Lor () 4- Beluc () 5- Kuzey () 6- Diğer () 3- Medeni durum? 1- Bekar () 2- Evli () 4- Bir gün evleneceksen, bir Türk ile evlenmeye hazır mısın? 1- Evet () 2- Hayır () 5- Bir kızınız varsa ve bir gün evlenmek istiyorsa, onu bir Türk erkeğe bırakmak ister misiniz?
1- Evet () 2- Hayır ()
6- Aşure ve Tasua gibi bazı özel törenlere katılmak için Türk toplantılarına veya gruplarına katılmaya hazır mısınız?
1- Evet () 2- Hayır () 7- Bir ev satın almak ve yan komşunuzun ya da yanınızdaki dairenin Türk olduğunu görmek istiyorsanız, onların mahallelerinde yaşamak ister misiniz?
1- Evet () 2- Hayır () 8- Odada bir Türk ile çalışmak ister misiniz? 1- Evet () 2- Hayır () 9. Çoğunluğunun Türk olduğu bir mahallede yaşamaya istekli misiniz? 1- Evet () 2- Hayır () 10. Azerice konuşulan bir şehirde yaşamaya istekli misiniz? 1- Evet () 2- Hayır () 11. Bir Türk ile seyahat etmeye, onu evinize davet etmeye veya onların evine gitmeye istekli misiniz? 1- Evet () 2- Hayır ()

 تصویری از اصل پرسشنامه


بیانیه اعتراضی دانشجویان آزربایجانی دانشگاههای تهران
 نسبت به پرسشنامه اهانت آمیز صدا و سیمای ایران
  
 

کپی فاکس شده 




            

 
انعکاس اعتراضات مردم آزربایجان در یکی از نشریات اپوزیسیون رژیم در برلین - آلمان


  
 با تشکر از دکتر امید یزدانی که کپی فاکس شده پرسشنامه و گزارش نشریه برلین  را در اختیار من گذاشتند.


Draft translation in progress.....
‐‐------------------------

Fascist questionnaire "Social Distance" of Fars Radio and Television
  And protests by Azerbaijani Turkish students
April1995
 
Umud Duzgun


The Center for Research, Studies and Opinion Surveillance of the Radio and Television of the Islamic Republic of Iran, in early April 1995 in Tehran, broadcast a racist and anti-Turkic questionnaire entitled "Social Distance" in the twenty districts of Tehran.
The researchers of this center, who have Aryan racist and pan-Persian ideas, play a major role in Persian nationalist policy-making in Iranian radio and television programs, using their fascist thoughts secretly and openly in the lab of programs against non-Persian nationalities, especially Azerbaijani Turks. . Panfars researchers at the center see the questionnaire as a routine business poll, but its content is so fascist that it can only be compared to apartheid and Nazi ideas. If this fascist act hurt the feelings of the Turkish nation of Azerbaijan and the street protests of Turkish students.


Questionnaire text:

Explanation: Note that the respondents (non-Turks) are Persians, Kurds, Lors, Baluchis and Northerners (ie close relatives of the Persians), for example, Arabs are not the addressees.

 
Public Opinion Unit
Social Distance Plan
No. 59

1. Where are you from?
                        1- Fars () 2- Kurdish () 3- Lor () 4- Baluch () 5- North () 6- Other ()
2. Where is your father from?
                       1- Fars () 2- Kurdish () 3- Lor () 4- Baluch () 5- North () 6- Other ()
 3- Marital status?
                         1- Single ()       2- Married ()
 4- If you are going to get married one day, are you willing to marry a Turkish person?
                        1- Yes ()          2- No ()
5- If you have a daughter and one day she wants to get married, are you willing to let her to a Turkish man?     
         1- Yes ()              2- No ()
6- Are you willing to participate in Turkish gatherings or groups to participate in some special ceremonies such as Ashura and Tasua? 
         1- Yes ()          2- No ()
7- If you want to buy a house and you realize that the neighbors next door or the next door apartment's residents are Turks, are you willing to live in their neighborhood?
        1- Yes ()            2- No ()
8- Are you willing to work with a Turkish person in the same workplace?
                       1- Yes           () 2- No ()
9. Are you willing to live in a neighborhood where the majority are Turks?
                      1- Yes ()            2- No ()
10. Are you willing to live in an Turkish-speaking city?
                      1- Yes ()        2- No ()
11- Are you willing to travel with a Turkish person, invite him to your house or go to their house?
                      1- Yes ()           2- No ()

The aims of pan-Persianism from designing and distributing a questionnaire
By distributing this questionnaire in twenty centers of education in Tehran and among children and adolescent students, chauvinist and pan-Persian designers pursued the following evil goals:

A- Injecting and inducing their inhuman and racist thoughts on innocent children and adolescents.
B- Creating a feeling of hatred towards Turks from the childhood years in Persian-speaking children whose mental form has not yet been formed and transmitting this feeling to their families.
D- Creating a sense of inferiority and aversion to their identity in the children of Turkish families from an early age and transmitting this sense to their families and thus facilitating the racist process of assimilation and assimilation in the Persian language and culture.

The beginning of the protests
Awake, active and Turkish students of Tehran universities protest in a statement against the design and distribution of this racist and fascist questionnaire. The questionnaire is delivered by the students of the University of Tehran to the students of the University of Tabriz and is immediately reproduced and handed over. Insulting the radio and television hurts the feelings of Turkish students. Scattered and limited protests are taking place by Turkish students on the campus of Tehran universities, but the protests at the University of Tabriz have been so widespread that they have taken to the streets.

Field report on the protest demonstrations of Turkish students at the University of Tabriz
"At noon on Tuesday, May 7, 1995, announcements of a call for a student protest rally arrived, which had been installed at the faculty level the day before. It is now half past twelve as one of the students walks up the steps of the pedestrian bridge in front of the university and reads a protest statement. After reading the statement, suddenly a strong voice breaks the atmosphere of silence. "Death to Apartheid" Everyone shouts in unison: "Death to Apartheid, Death to Larijani, Azerbaijan War Olson - Enemy Khar Olson, Turkish Daily Azad Olson, Article 15 Guide to Execution Ola" They go to the university square. But the streets overlooking the university are closed. Police and security forces appear in plain clothes in front of students, and clashes begin..,Suppressive auxiliary forces enter the scene. Students can not even reach the university square. The then president of the university, Dr. Pourfiz, comes to calm the students, but no one listens to him. Everyone says he is lying. The agent who filmed the students in the form of a cameraman is played by the students. Police quickly removed him from the scene. The hustle and bustle continues. The then governor Abdolalizadeh will be present among the students. Students are led inside the university and Vahdat Hall. Student representatives protest and speak in front of the podium against the radio and television. But apparently Abdul Alizadeh is carrying a message. His message is that the head of the Radio and Television is unaware of this questionnaire and those who publish it will be punished. "The students are not satisfied, but the meeting will end anyway."
 
The regime has besieged the university to prevent people from joining the students, and is using more than 3,000 police and its repressive corps in sensitive areas of Tabriz to prevent the protests from turning into a national uprising.
After this case, the students of Urmia University also protested against this questionnaire in the form of protest demonstrations. Turkish students in other cities of Azerbaijan and all Iranian universities issue statements condemning the questionnaire and its authors. The regime of the Persian minority, which did not expect such a reaction from the Azerbaijani people, finally announced on the national radio of Iran that the authors of this questionnaire had received orders from foreign agents who would be punished for their actions. But no institution pursued the case and in the end no one understood who the authors of the questionnaire and its designers were.

Government reaction
Hashemi Rafsanjani's government strongly denied the media coverage of the protests of the Turkish nation of Azerbaijan. Of course, the government was successful in denying the issue and boycotting the protests for the following reasons: And social media and the organizational and media weakness of Azerbaijanis abroad.
 
Khamenei reaction
Following the widespread protests in Azerbaijan and the protest of Ayatollah Malakouti, the Friday prayer leader of Tabriz, against the head of the Iranian Radio and Television, and an argument with the Supreme Leader, Seyyed Ali Khamenei, On June 25, Seyyed Ali Khamenei dismissed his representative in East Azerbaijan and appointed Ayatollah Mohsen Mojtahed Shabestari as the Friday Imamat of Tabriz instead of Ayatollah Malakouti. Mujtahid Shabestari implicitly calls the protesters disruptive and hostile to God and counter-revolutionary in the sermons of Friday prayers on the 6th of Khordad, ordered by Khamenei.

Announcing Student Day in South Azerbaijan
After the formation of the independent protests of the Turkish students and the silence and lack of support of the Persian students, the militant and identity-seeking Turkish students came to the conclusion that they should separate their ranks from the centralist students of Fars. Therefore, instead of 16 Azar, May 19 was declared Student Day in South Azerbaijan and marked a turning point in the new national movement of Azerbaijan. Because experience has shown that the demands of the Turkish nation of Azerbaijan are fundamentally different from those of other nations, especially the Persian nation. 
  
After the formation of the independent protests of the Turkish students and the silence and lack of support of the Persian students, the militant and identity-seeking Turkish students came to the conclusion that they should separate their ranks from the centralist students of Fars. Therefore, instead of 16 Azar, May 19 was declared Student Day in South Azerbaijan and marked a turning point in the new national movement of Azerbaijan. Because experience has shown that the demands of the Turkish nation of Azerbaijan are fundamentally different from those of other nations, especially the Persian nation.

The last word
Finally, the publication of the targeted "Social Distance" questionnaire could not have been a coincidence. This questionnaire should be called the Manifesto of Persian Racists. The manifesto sought to deprive "Turks" trapped in the newly established political geography of Iran of all social rights and to isolate them in such a way that no Turkish child in Azerbaijan would ever claim to be a Turk. On the other hand, the Pan-Persian minority regime, which for decades had spent huge sums of money to eradicate non-Persian identities in a country called Iran, could use this questionnaire to measure the results of the costs and assimilations it had made. But the racists' dream did not have a happy interpretation. Their dirty plan was futile and backfired. Azerbaijan was sad, angry. The nationwide student protests not only led to the retreat and negligence of the officials of the Radio and Television, but also laid the foundation stone of the great resurrection of Azerbaijan on the pages of history. Azerbaijan woke up. The National Movement of Azerbaijan made the struggle against the occupiers of the Persian minority regime universal and institutionalized with the participation of all strata of the Turkish nation of South Azerbaijan.

 Explanation: ُ
* In preparing this article, the interview of Yurd Dash site with Professor Hassan Rashedi and the reports of Igid Blog and Oguz TV have been used.
** Ali Larijani was the then head of Iran Radio and Television.
    

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home